Η σαμπάνια είναι ένα μεγάλο, εκλεκτό κρασί και έτσι πρέπει να την μεταχειριζόμαστε. Είναι προϊόν επίπονης παραδοσιακής οινοποίησης, από σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας, παλαιωμένο σε βαρέλι και μπουκάλι. Το σώμα της εξαρτάται από τον τρόπο και τη διάρκεια της παλαίωσής της, γι' αυτό και συναντάμε σαμπάνιες με ελαφρύ, μέτριο, αλλά και πλούσιο σώμα. Η οξύτητά της σαμπάνιας είναι έτσι κι αλλιώς εντονότατη, σε συνδυασμό όμως με τις απολαυστικές φυσαλίδες του διοξειδίου του άνθρακα καθιστά τη σαμπάνια ίσως το πιο δροσιστικό και ξεδιψαστικό κρασί που μπορεί κανείς να απολαύσει. Η εκτενέστατη αρωματική παλέτα της ανακατεύει περίτεχνα τα τυπικά αρώματα των ποικιλιών που την συνθέτουν (ως επί το πλείστον ξινά εσπεριδοειδή, άγουρα λευκόσαρκα φρούτα, λουλούδια) με τα αρώματα που προκύπτουν από τη δεύτερη ζύμωσή της στο μπουκάλι, όπως αυτά του ψημένου ψωμιού, του μπισκότου, του μελιού.
Στην Κάβα Θεοδωρίδης μπορείς να βρεις ροζέ σαμπάνιες & αφρώδη από διάφορους παραγωγούς και χώρες προέλευσης στις καλύτερες τιμές της αγοράς.