Δεν αρκούν μόνο τα σκληρά ποτά. Υπάρχουν τόσα λικέρ, σιρόπια και άλλα που ολοκληρώνουν ένα σωστά φτιαγμένο κοκτέιλ. Σε όλα τα cocktail οφείλει να υπάρχει ισορροπία. Στις γεύσεις, τις οξύτητες, όλα. Σαφώς μπορείς να επιτύχεις την κατάλληλη ισορροπία ή τουλάχιστον μία που να σου αρέσει εσένα με ό,τι ποτό κι αν πειραματιστείς. Όταν όμως προσπαθείς να φτιάξεις το τάδε επώνυμο cocktail και δεν χρησιμοποιείς όλα τα συστατικά που αναγράφει η συνταγή, είσαι καταδικασμένος να αποτύχεις. Από το σιρόπι ζάχαρης που δένει καλύτερα σε μερικά κοκτέιλ από το να κρατσανάς κόκκους ζάχαρης σε κάθε γουλιά και τα σιρόπια μήλου ή αμυγδάλου μέχρι το σιρόπι της γρεναδίνης που δίνει όχι μόνο χρώμα όπως λένε πολλοί αλλά προσδίδει πολλά στοιχεία σε τόσα (τροπικά κυρίως) cocktail.
Στην Κάβα Θεοδωρίδης μπορείς να βρεις σιρόπια από διάφορους παραγωγούς και χώρες προέλευσης στις καλύτερες τιμές της αγοράς.